Home > Liga Malaysia 2023 > KEDAH KINI SEMAKIN DIGERUNI

KEDAH KINI SEMAKIN DIGERUNI

Perlawanan Liga Super malam ini menyaksikan Kedah Darul Aman membelasah Kelantan di laman sendiri dengan keputusan 5-0. Aksi bermula rancak apabila kedua dua buah pasukan cuba untuk menguasai permainan. 

Kedah membuka tirai haringan menerusi tindakan bijak daripada ketua pasukan, Manuel Ott yang melepaskan rembatan deras ke sebelah kiri gawang gol dari luar kotak penalti menewaskan penjaga gol kelantan, Nik Amin.

Pada minit ke-27 permainan, pemain sayap Kedah, Lee Tuck menjaringkan gol kedua buat Kedah apabila berjaya menyempurnakan hantaran kemas daripada pemain import, Manuel Hidalgo.

Seawal minit pertama separuh masa kedua bermula, pemain sayap lincah Kedah, Manuel Hidalgo menggandakan gol ketiga buat Kedah apabila rembatan leret ke arah gawang gol berjaya dihasilkan dengan sempurna selepas menerima hantaran kemas daripada Willian Lira.

Pada minit ke-60, penyerang berbisa Kedah, Willian Lira dengan tenang menjaringkan gol keempat selepas mudah menyempurnakan sepakan penalti.

Pemain gantian Kedah, Balotelli terus menghukum Kelantan apabila berjaya menjaringkan gol kelima buat Kedah pada minit ke-89 permainan.

Empat masa tambahan tidak mampu mengubah keputusan. Kedah 5-0 Kelantan.

Leave a Reply