Home > Berita Bola Terkini > COUTINHO SAH AKAN KEMBALI BERGANDINGAN BERSAMA CAPTAIN GERRARD

COUTINHO SAH AKAN KEMBALI BERGANDINGAN BERSAMA CAPTAIN GERRARD

Pemain tengah Skuad Kebangsaan Brazil, Philippe Coutinho akan kembali ke Liga Perdana selepas tempoh yang tidak berjaya bersama Barcelona, selepas 6 tahun di Liverpool,Coutinho kini telah bersetuju untuk menyertai Aston Villa secara pinjaman selama 6 bulan, dengan pilihan untuk menukar perjanjian itu menjadi perpindahan tetap pada jendela perpindahan musim panas. 

Philippe Coutinho telah bersetuju untuk menyertai Aston Villa dengan perjanjian pinjaman selama enam bulan dari Barcelona, dengan pilihan untuk membeli pada musim panas ini. Perancang tengah dari  Brazil yang berusia 29 tahun itu akan bersatu semula dengan bekas rakan sepasukannya di Liverpool, Steven Gerrard, yang kini menguruskan kelab tersebut.

Coutinho telah dikaitkan dengan beberapa pasukan Liga Perdana yang lain selepas bergelut untuk mencatatkan permulaan tetap di Barcelona selepas perpindahan £140 juta dari Liverpool pada 2018. Aston Villa dan FC Barcelona telah bersetuju dengan syarat untuk Philippe Coutinho menghabiskan baki musim ini secara pinjaman di Villa Park,” 

Kata pihak Aston Villa dalam satu kenyataan. “Perjanjian itu, yang tertakluk kepada pemain melengkapkan pemeriksaan perubatan dan menerima permit kerja, juga termasuk pilihan untuk membeli dan Philippe akan pergi ke Birmingham dalam tempoh 48 jam akan datang.” Bercakap pada hari Khamis, Gerrard tidak komited terhadap prospek untuk menandatangani pemain itu tetapi berkata: “Saya menghargai namanya di luar sana dan dia dikaitkan dengan Aston Villa, tetapi terdapat juga lima kelab lain dalam Liga Perdana dan orang lain di seluruh Eropah yang dikaitkan dengannya. “Saya boleh faham itu kerana anda bercakap tentang individu dan pemain bertaraf dunia.

1 Response

Leave a Reply